Algemeen

Welkom bij Zorgboerderij De Noordhoek. Wij bieden dagbesteding en logeren voor mensen met een beperking en/of gedragsproblematiek. We doen dit met een team enthousiaste medewerkers op onze locaties in ’s-Heer Abtskerke voor dagbesteding en Borssele voor logeren.

In 2017 is landgoed “De Noordhoek” aangekocht, hier is in 2018 de dagbesteding gestart. De Noordhoek is een landgoed met 5 hectare grond, waaronder een boomgaard en een natuurgebied met een zogenoemd “brilletje”. Er zijn diverse dierenweiden waar alpaca’s, geiten, konijnen, kippen en eenden hun plek vinden.

Op De Noordhoek is ook een gezellige theetuin te vinden die door onze deelnemers verzorgd wordt. Hier worden met veel liefde en plezier de lekkerste gerechten voor u klaargemaakt. Ook vind u een bloemenpluktuin, om de mooiste boeketten mee naar huis te kunnen nemen.

Ook is er een grote moestuin aanwezig waar biologische groenten gekweekt worden met onze deelnemers. De opbrengst van de tuin wordt in de eigen keuken ingezet, gebruikt voor de theetuin en verkocht in de groentekraam. Op het terrein zijn verder een tweetal dagbestedingsruimten te vinden, zodat er tegelijkertijd verschillende groepen binnen en buiten actief kunnen zijn.

Het is voor iedereen nodig om zich nuttig en zinvol te voelen. Wij willen dat gevoel graag ook aan onze deelnemers geven. Dit doen we onder meer door middel van de activiteiten en het gezellige samenzijn, maar ook door een heldere dagstructuur aan te bieden.

Zorgboerderij De Noordhoek biedt dagbesteding onder professionele begeleiding aan mensen met een beperking die behoefte hebben aan een zinvolle en leuke dagbesteding. Ook bieden we zorg aan jongeren met een verstandelijke beperking en/of gedragsproblemen. Bij deze dagbesteding kijken we altijd vanuit de mogelijkheden van de deelnemer. We zijn een christelijke zorgboerderij, wat betekent dat we vanuit onze levensvisie de beste zorg voor onze deelnemers zoeken. Dit houdt verder onder andere in dat we bidden en danken en bij onze maaltijden uit de Bijbel lezen. Van onze bezoekers verwachten we dat ze onze identiteit respecteren.

Ook bieden we ambulante begeleiding aan. Dit doen we vooral voor deelnemers van de dagbesteding, maar ook mensen van buiten de zorgboerderij kunnen bij ons terecht voor ambulante begeleiding.

Sinds oktober 2022 bieden we ook logeerzorg aan, in ons logeerhuis in Borssele. Onze medewerkers zorgen voor een gezellige en huiselijke sfeer waarin iedereen zich welkom en thuis voelt.

Heeft u vragen, wilt u meer weten, neem dan contact met ons op via het formulier of bel met ons, we staan u graag te woord. Kijk ook rustig verder op deze site, er is veel te lezen en te kijken.

Van harte welkom op onze boerderij.